0 izdelkov / 0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 2.000 EUR
0 izdelkov / 0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 2.000 EUR

Vezalec toksinov Mycosorb A+ 25/1

Enota mere (EM): kg
Zaloga: Na zalogi
Redna cena: 10,25 €

Mycosorb je vezalec toksinov, narejen iz celične stene kvasovke in alge – po vonju in okusu je kot vsak drug kvas. Mycosorb se ne prebavi in ne vpliva na mleko, ampak že v vampu in črevesju veže nase škodljive mikotoksine in se nato skupaj izločijo z blatom. Mycosorb zavzema več kot 60% svetovnega trga vezalcev mikotoksinov, ker veže najmočneje, najhitreje in največ različnih mikotoksinov. Tudi 2012 na Hrvaškem so izbrali Mycosorb, potem ko so hrvaške mlekarne same preizkusile več drugih proizvodov, ki pa niso delovali. Enako že zadnjih nekaj let vse sosednje države uporabljajo Mycosorb tako na mešalnicah kot na kmetijah in farmah preventivno. Preventiva je mnogo cenejša, kot izbruh z veliko škodo tako v prizvodnji kot na ugledu.

Doziranje:

preventiva 10-20 g, kurativa 20-40 g/kravo/dan

kurativno 20-30g takrat, ko je slaba ali presuha ali prezrela ali mestoma plesniva ali segrevajoča silaža, ter šrot po letini z veliko poletno vročino ali z dolgim mokrim obdobjem ali ko je zrnje koruze za šrot precej poškodovano (polomljene konice).

Preventivno 10g takrat ko je 31-33% SS, dobro potlačena silaža in je zrnje za šrot kontrolirano na aflatoksine, ki niso blizu omejitev ampak le v sledovih.

Pokazatelj o mikotoksinih so lahko somatske celice, ki ob dodatku Mycosorba 14 dni padajo, po odvzemu pa spet narastejo.

© 2018 - 2019 PROFARM KOŠENINA D.O.O., vse pravice pridržane.