Še 0.0 do brezplačne dostave

Vodne postelje

Vzdrževanje

Redno čiščenje - enostavno in hitro

Postopek čiščenja in dodajanja nastilja je preprosto. Je prilagodljivo, hitro in enostavno. Zastavite si ustrezne higienske cilje za vašo čredo, uporabite vaš najbolj priljubljen materjal za nastiljanje.

 • Običajni materjali za nastiljanje
  Suho žaganje brez prahu, rezana slama, stranski produkti v papirni industriji, osušeno blato
 • Običajna količina nastilja
  3 - 10 litrov nastilja na ležišče na dan
 • Običajni urnik čiščenja
  Hlev z robotom / hlev za presušene krave - med kontrolo hleva oz. ovljenjem krav (običajno 2-4 krat na dan) očistite zadnji del praznih ležišč. Po čiščenju  posujte suhi nastilj enakomerno po očiščeni površini. Sveži nastilj se dodaja običajno 1 - 4 krat na teden v kolikor se v hlevu ne uporablja pehal. Blatne hodnike čistite redno
  Hlevi z molziščem - ležišča se lahko očistijo med molžo. Za čiščenje se priporoča uporaba plastičnega orodja za odstranjevanje blata, s katerim odstranimo blato iz konca ležišča. Ne vozite se z dvoriščnim traktorjem preko vodnih postelj. Po odstranjevanju blata nanesite sveži nastilj.

Privajanje na vodne postelje

Pripravite krave na novo izkušnjo

Prvo soočenje krave z vodno posteljo DCC je nova prilagoditev - nova površina, vonj in občutek. Dodajte zgornji nastilj in po potrebi rahlo posujete z gnojem, da boste kravam signalizirali "udobje" in domačnost, saj prvič uporabljajo vodne postelje DCC.

 • PRVI DAN pokrijte postelje z  5-10 centimetri nastilja
  Z nastiljem po vaši izbiri prekrijte vodno posteljo v debeline od 5-10 cm. Postopoma zmanjšajte nastilj, ko se krave prilagajajo in uživajte v čistosti in vzdrževanju krav.
 • Redno čistitie postelje, dodajajte nastilj in poskrbite za čist blatni hodnik.
 • Prilagajajte količino nastilja glede na prilagajanje krav na vodne postelje.
 • Poskrbite za krave, ki se vodnim posteljam upirajo.
  Včasih obstajajo krave, ki se upirajo prilagajanju na vodne postelje. V tem primeru priporočamo, da kravo prisilite, da se pomakne na vodno posteljo in ji preprečite, da bi se umaknila. Ko se bo enkrat ulegla na posteljo, jo bo v bodoče zagotovo želela uporabiti.

Montaža

Montaža vodnih postelj je enostavna in jo je mogoče izvesti z uporabo običajnega orodja.

Guma je dobavljiva zvita v roli s pripadajočim pritrdilnim materjalom.