Še 0.0 do brezplačne dostave

Razmetovalniki silaže

Kako širok naj bo razmetalec silaže?

Praviloma mora biti razmetovalni valj cca. 10 - 15 cm ožji od širine traktorja. Tako je omogočeno nemoteno tlačenje silosa s traktorjem tudi ob steni silosa, saj ni nevarnosti da bi se razmetovalni valj zadel ob steno silosa.
Obenem je razmetovalni valj dovolj širok, da lahko razmeče silirno krmo pred kolesi traktorja.

Ali je mogoče ravnati tudi slabo zrezano silažno krmo?

Z razmetovalnik silaže RECK je mogoče ravnati tudi nezrezano silirno krmo. V primeru nezrezane krme je potrebno rahljalni valj nekoliko privzdigniti in silosni kup poravnati v več prehodih.
Sicer pa se načeloma priporoča krmo zrezati na dolžino 3-5 cm, saj le tako lahko zagotovimo temeljito tlačenje silosnega kupa.

Ali je razmetovalnik silaže mogoče priklopiti na prednjo oz. zadnjo traktorsko hidravliko?

Pri naročilu razmetovalnika silaže je potrebno navesti, na katero hidravlično drogovje nameravate namestiti razmetovalnik. V ta namen se v napravo vgradi tudi ustrezen reduktor (priklop na 540 / 1000 obr./min).
V kolikor bi želeli delati tako s prednjo, kakor tudi zadnjo traktorsko hidravliko, pa je potrebno namestiti na razmetovalnik poseben reduktor spremembe smeri in hitrosti vrtenja  z dvema kardanskima izhodoma, ki omogočata delo bodisi na prednji ali zadnji traktorski hidravliki.

Kakšna je razlika med modelom PLANTAR in MANGA?

Razmetovalniki serije PLANTAR so namenjeni za traktorje moči do cca. 100-120 KM in so primerni za silose, kjer se krma vozi preko silosov in se odlaga enakomerno z manjšimi kupi!
Serija MAGNA je namenjena za delo z večjimi traktorji (100 - 150 KM). Večji premer valja in drugačna ukrivljenost in razporeditev rahljalnih lopatic omogoča učinkovitejše vzdolžno ravnanje silirne mase.

ECORASTER BLOXX tlakovci