Še 0.0 do brezplačne dostave

Pogosta vprašanja in rešitve povezane z diarejo pri teletih

Kaj storiti, če tele po rojstvu noče piti kolostruma ?

Odlično sredstvo za povečanje apetita je apliciranje bolusa Bi-Pill, ki teleta naredi žejnega in bo imel večjo željo po pitju.

V kolikor mleziva iz kakršnih koli drugačnih razlogov teletu ne moremo dati (pogin krave ob rojstvu ipd.) je na voljo produkt Kalbi Ferm, ki uspešno nadomesti kravji kolostrum.

Kako ugotoviti s katerim tipom driske imate opravka za pravilno ukrepanje?

Tip driske lahko preprosto ugotovimo z testerjem Quattro Calf. Samo hitro ukrepanje lahko prepreči težji potek diareje, zato je pravilna kurativa zelo pomembna. 

Ali je driska povezana s stresom (prehlevljanje, ipd.)

Pojav driske se pogosto povezuje s stresnimi situacijami, kot na primer prehlevljanje.

Da bi zmanjšali stresne reakcije organizma v takšnih situacijah imamo na voljo poseben produkt - bolus CRYPTOTOP ki učinkovito podpira imunski sistem teleta in zdravje črevesja v kritičnih obdobjih odraščanja.

Kaj storiti ob prvih znakih diareje?

  • Ob prvih znakih diareje lahko teletu aplicirate bolus Bi-Pill, ki naredi teleta žejnega in prepreči dehidracijo in s tem hitrejše okrevanje.
  • Lahko uporabite Kalbi-Vital pasto za teleta, ki vsebuje probiotik PROVITA-LE in kakovostne vitamine. Pasta je enostavna za uporabo in se aplicira oralno.
  • Dodatek k mleku ali mlečnemu nadomestku FLORATOP ali AGRODIAR s sredstvi za zgoščevanje in probiotiki za stabilizacijo črevesne flore in zaviranje razoja patogenov.