0 izdelkov / 0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 1.000 EUR
0 izdelkov / 0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 1.000 EUR

PVC trakovi

Kaj je PVC

Kratica PVC se sestoji iz besed Poly Vinyl Chloride, ki je ena najstarejših (1930) in najbolj uporabljenih plastik. Zahvaljujoč svojim mehanskim lastnostim PVC nudi veliko sposobnost prilagajanja specifičnim potrebam ob zelo sprejemljivih stroških.

Katero širino PVC lamele izbrati?

Širina lamele Obremenjenost prehoda Uporaba
100 mm Osebni prehodi lahki, ozki osebni prehodi v notranjosti objekta
200 mm Osebni prehodi najpogostejša uporaba za osebne prehode v notranjosti objekta in vetrovno neobremenjenih zunanjih prehodih
300 mm Srednje do težki industrijski motorizirani prehodi prehodi z viličarji in drugo težko mehanizacijo tako v objektu, kakor tudi zunanji pehodi
400 mm Težki motorizirani prehodi z večjo višino (nad 350 cm) prehajanje osebja je oteženo

 

Debelina PVC lamel

2,0 mm - lamele namenjene osebnim prehodom in lahkim motoriziranim vozilom. Ta debelina se največkrat uporablja za majhne do srednje velike odprtine.

3,0 mm - najbolj pogosto izbrana debelina za uporabo v industiji in kmetijstvu. Uporablja se tako za notranja, kakor tudi zunanja vrata.

4,0 mm - najdebelejša izvedba PVC trakov, ki se uporablja za težko industrijsko motorizacijo še posebej na zunanjih vratih, ki so vetrovno bolj obremenjena.

Katere PVC lamele izbrati?

Še vedno niste prepričani, katera dimenzija PVC lamel bo najbolje ustrezala vašim zahtevam?

Tu je nekaj primerov uporabe:

Nakladalna postaja: velika zunanja vrata potrebujejo široke in gosto prekrite PVC lamele, da so dovolj odporne na zunanje vremenske vplive in težko motorizirana vozila. V tem primeru pridejo najbolje v poštev standardne PVC lamele širine 400 mm in debeline 4 mm.

Vhod v zamrzovalnik: ta notranji prehod mora biti odporen na zelo nizke temperature, obenem pa še vedno omogočati enostaven dostop. Ker gre večinoma za prehod oseb in občasen prehod z viličarjem se v tem primeru priporoča namestitiev FRIGO PVC lamel dim. 200 x 3 mm.

Podatkovni center: v tem primeru je najpomembnejši pogoj odločitve učinek statičnega naboja na občutljive elektronske komponente. Da bi se izognili statičnemu naboju med samim prehajanjem skozi PVC lamele, se priporoča uporaba ANTISTATIČNIH PVC lamel dim. 200 x 2 mm.

Skladišče:  te odprtine privlačijo veliko število insektov in je zelo pomembno, da jim preprečimo vstop. Z veliko prometa (še posebej v vročih klimatskih pogojih so insekti zelo pogosti) bo najboljše delo opravil protiinsektni PVC širine 300 mm x in debeline 3 mm

© 2018 - 2022 PROFARM KOŠENINA D.O.O., vse pravice pridržane.