0 izdelkov / 0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 2.000 EUR
0 izdelkov / 0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 2.000 EUR

Razmetovalniki silaže

Razmetovalniki silaže RECK so tehnološko dovršene naprave za hiter in učinkovit raztros silirne krme v silosu.

Omogočajo kvaliteten raztros tako travne kot koruzne silaže. Glede na velikost kmetije so na voljo različni modeli za traktorje od 45 do 250 KM z delovnimi širinami od 173 do 300 cm.

Razmetovanje silaže je kraljeva disciplina pri pripravi kvalitetne silaže in zahteva veliko od traktorista in razmetovalnika. Za optimalni raztros silaže sta najbolj primerna modela RECK MAGNA in JUMBO II. Enakomeren raztros je izjemno pomemben za pripravo visoko kvalitetne silažne krme, ki je predpogoj za visoko proizvodnjo mleka.

V povezavi z zmogljivo silirno tehniko je ravnanje in tlačenje silaže na silosu pogosto ozko grlo v procesu siliranja. Zaradi slabo opravljenega tlačenja lahko hitro pride do mnogih težav v procesu krmljenja silosa (naknadno segrevanje, plesnenje, gnitje silaže). Posledično je tako ogroženo zdravje živali, zmanjšana prireja mleka in mesa. Znanstvene raziskave so dokazale celo, da lahko slaba krma negativno vpliva na okus mleka. Da bo silaža dobrega okusa in bo ohranila veliko količino hranljivih snovi, se silirna krma z razmetovalnikm RECK hitro razmeče v tankih plasteh in se temeljito premeša ter potlači. To vodi k optimalni fermentaciji in kvalitetni silažni krmi iz lastne proizvodnje.

Podrobnejše informacije najdete tudi na  strani proizvajalca.

Video predstavitev

© 2018 - 2021 PROFARM KOŠENINA D.O.O., vse pravice pridržane.